Trainers

TENNISSCHOOL HOOGLAND-WIERS

Interview met Chantal Verzijlberg & Tim Wiers:

Wie is Chantal Verzijlberg?

Een 28 jarige Haarlemse waarin tennissen al bijna mijn hele leven een grote rol speelt! Als 4-jarige wist ik al dat ik later tennislerares wilde worden, en werk nu al ruim tien jaar als tennistrainster. Als ik niet op de tennisbaan te vinden ben, dan is de kans groot dat je me tegenkomt met een bal aan mijn voet. In het weekend kijk ik graag een voetbalwedstrijd of speel ik zelf een zaalvoetbalwedstrijd. Ik ben een gezelligheidsdier, hierdoor doe ik graag een drankje met vrienden. Als je mij zou vragen om drie eigenschappen van jezelf op te noemen dan zouden dit sociaal, georganiseerd en gestructureerd zijn.

Wat is mijn tennis achtergrond?

Toen ik vier jaar was, ben ik begonnen met tennis bij Duinvliet. Daarna doorgestroomd naar Vijfhuizen, Merlenhove, Nieuwe Brug, Eindenhout en Kontakt. Van mijn 6 e tot 12 e jaar heb ik o.a. bij de selectie van de tennisbond gespeeld. In deze tijd stond ik ruim 5x per week op de baan. Ik kan me dus goed inleven wat je als jeugdspeler allemaal moet doen om beter te worden. Hierbij is voor mij de belangrijkste les geweest dat spelplezier voorop staat en discipline en mentale weerbaarheid nodig is om jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen. Op dit moment speel ik competitie in een mix team bij T.V. Kontakt. Mijn speelsterkte is 4/3. Als tennistrainster heb ik ruime ervaring opgedaan bij L.T.C Eindenhout, TV. Overhout, T.V. In den Boogaerd en TV. Kontakt.

Wat vind jij belangrijk als tennistrainster?

Het belangrijkste vind ik dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt en vooral plezier heeft op de tennisbaan. Natuurlijk is mijn doel als trainer om spelers beter te maken en zich optimaal te laten ontwikkelen. Mijn lessen bestaan uit een combinatie van techniek, tactiek, fysiek en mentaal. Ik wil spelers vooral enthousiasmeren en laten genieten van hun (nieuwe) tennisspel. Bij mij kom je met een lach en voldaan gevoel van de baan af!

Wat denk jij voor L.T.C. Bloemendaal te kunnen betekenen?

Door mijn ervaring en enthousiasme hoop ik L.T.C. Bloemendaal weer een boost te kunnen geven. Ik hoop samen met Bloemendaal stappen te maken richting structuur en beleid. Jeugd is belangrijk om een goede fundering neer te zetten. Hoe beter de fundering, hoe meer plezier en ook langer de spelers lid blijven. Daarbij ben ik een trainster voor alle leden. Vanuit een persoonlijke benadering probeer ik iedereen optimaal te bereiken. Als de leden zich verbonden en betrokken voelen met de club kunnen we vanuit een langetermijnvisie mooie dingen neerzetten! Samen staan we sterk!

Wie is Tim Wiers?

30 jaar oud. Een ondernemende jongen die graag zijn creatieve brein laat spreken. Vroeger als kleine jongen liep ik de hele dag met een tennisracket in mijn handen en was ik altijd op zoek naar mensen die voor mij een tennisbal op wilden gooien, zodat ik deze kon wegslaan. Tennis is er dus met de paplepel ingegoten. Stil zitten komt bij mij niet vaak voor. Het liefst ben ik de hele dag actief bezig samen met mijn vrienden en collega’s. Ik vind het leuk om spelletjes te spelen en ga geen uitdaging uit de weg. Naast tennis speel ik nog softbal en ben ik veel onder de mensen.

Wat is mijn tennis achtergrond?

Ik tennis al mijn hele leven. Ben begonnen bij HLTC Haarlem en overgestapt naar T.C. WOC, T.C. Zandvoort en speel tegenwoordig bij T.V. Kontakt. Hier speel ik competitie in een heren team op de zaterdag. Mijn speelsterkte is 2/3.

Ik heb bij veel verschillende tennisclubs lesgegeven. Waaronder L.T.C. Ruïne van Brederode, Bahrein (Midden Oosten), T.V. In den Boogaerd en T.V. Kontakt. Mijn visie is om mijn ervaringen te delen met mijn leerlingen.

Wat denk jij voor L.T.C. Bloemendaal te kunnen betekenen?

Als ondernemer, trainer en tennisser heb ik veel gezien en meegemaakt. Met deze kennis wil ik samen met Chantal, Nikki en de Jeugdcommissie een mooie samenwerking aangaan. Mijn doel is ‘echte tennissers’ creëren van jong tot oud en deze te stimuleren zoveel mogelijk op de baan te staan bij L.T.C. Bloemendaal. Daarbij zal ik mijzelf extra inzetten voor de wedstrijdspelers op de club.

Chantal Verzijlberg Tennisschool Hoogland-Wiers | Tel: 06 5330 6844

Tim Wiers | Tennisschool Hoogland-Wiers | Tel: 06 5396 5435

______

TENNISSCHOOL PIT

Nikki van Stein heeft in 2019 een eigen tennisschool opgericht: Tennisschool PIT. Zij is sinds de zomer van 2019 als zzp-er verbonden aan L.T.C. Bloemendaal.

Kinderen en recreanten zijn haar favorieten groepen en daarnaast vindt zij Tenniskids erg leuk om te doen. Ook vind zij het heerlijk om beginnende/startende tennissers net zo enthousiast te maken over tennis als dat zij zelf is!

Nikki van Stein | Tennisschool PIT | Tel: 06 5116 5774

______

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Nikki en/of Chantal via: [email protected].