Tenniskids in kleuren

Tenniskids in kleuren

Tenniskids is het tennisprogramma voor kinderen van de KNLTB (de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. De indeling is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.  

Tenniskids

Blauw | 4 & 5 jaar: Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

Rood | 6 & 7 jaar: Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter).

Oranje | 8 & 9 jaar: Er wordt gespeeld met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal).

Groen | 10 t/m 12 jaar: Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. geschikt is voor tennis op een hele baan. Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal.

Voor meer informatie klik hier.