CORONA UPDATE: HORECA EN CORONATOEGANGSBEWIJS SPORTVERENIGINGEN

15 oktober 2021

Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekent dit voor onze horeca op sportlocaties?

• Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
  • Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
  • Het is mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine of het clubhuis gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs voor bijvoorbeeld toegang tot kleedkamers, toiletten en bestuurskamer. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

De invoering van het coronatoegangsbewijs is een uitdaging voor verenigingen, vrijwilligers en pachters.

Coronatoegangsbewijs

Met de CoronaCheck Scanner kunnen verenigingen/ barpersoneel eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID)

Meer info

Voor uitgebreide info over alle coronamaatregelen in de sport verwijzen we je naar het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

De Richtlijnen voor tennis en padel zijn ook geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten.

BRON: https://corona.knltb.nl/