LTC Bloemendaal

De Vereniging

LTC Bloemendaal is een bloeiende vereniging met ongeveer 400 leden. Het is een kleinschalige club, waar aandacht voor gezelligheid (recreatief tennis) en prestaties (prestatief tennis) uitstekend samengaan. Om die reden komen enthousiaste tennissers uit Bloemendaal en Santpoort, maar ook uit omliggende plaatsen naar onze club om er hun balletje te slaan en gezellig na te praten in ons sfeervolle clubhuis.

Het merendeel van onze leden speelt recreatief tennis of neemt deel aan een van de vele activiteiten die gedurende het seizoen voor elk spelniveau worden georganiseerd (club avonden, open toernooien, toss-avonden, intertoss, 50+ toernooi, etc.). Zo'n veertig procent van de leden speelt competitie in KNLTB-verband. Onze club speelt zowel met een aantal gemengde teams als met een aantal mannen- en vrouwenteams in de competitie op zaterdag en zondag. Dat onze jeugdleden maar liefst dertig procent van het totale ledenbestand vertegenwoordigen is mede te danken aan een actief jeugdbeleid, met professioneel tennisonderricht en tal van gezellige activiteiten voor de jonge leden.

Tennispark
Ons tennispark (6 gravelbanen, oefenkooi en clubhuis) is gelegen in het lommerrijke Bloemendaal. Onze parkbeheerder prepareert de banen in maart en tijdens het seizoen zorgt hij dagelijks voor het onderhoud. Onze banen liggen er dan ook altijd tip top bij. We beschikken niet over parkverlichting zodat we zijn aangewezen op het daglicht. Van 7.00 tot zonsondergang kan er getennist worden, mits het weer het toelaat natuurlijk. De club beschikt over een eigen clubhuis met bar, terras en kleedruimte die wordt geëxploiteerd door de club. Het terras sluit om 22.00 om overlast voor de buren te voorkomen.

Clubhuis
Het clubhuis, met gezellige bar en een zonnig terras, is hét middelpunt van onze vereniging. Het heeft natuurlijk een belangrijke sociale functie: een plek waar onze leden elkaar ontmoeten en onder het genot van een hapje en een drankje nog even bijpraten na afloop van de tennispartij.
In het verleden werd de exploitatie van de bar zelf uitbesteed, maar vanaf seizoen 2018 isde bar weer in eigen beheer.