Informatie voor nieuwe leden

Allereerst welkom bij tennisvereniging LTC Bloemendaal!

We leggen je graag een en ander uit over onze club en het lidmaatschap.

Lidmaatschap vereniging
Je hebt een inschrijfformulier en foto gestuurd/gemaild naar onze ledenadministratie.  Als je lid wordt van onze tennisvereniging, dan word je meteen lid van de KNLTB en maak je deel uit van een groot netwerk. Daarnaast krijg je toegang tot KNLTB competities, de Clubapp en KNLTB toernooien. Ook heeft de KNLTB voor alle verenigingen een collectieve ongevallenverzekering afgesloten. Deze is automatisch gekoppeld aan je lidmaatschap. Je krijgt bericht zodra de ledenpas met bondsnummer van de KNLTB door ons is ontvangen. Deze kun je afhalen in het clubhuis of bij een van onze trainers. De ledenpas is niet alleen voor competitiespelers, maar ook voor de recreatiespelers die op ons park spelen. Met je bondslidmaatschap heb je toegang tot de KNLTB clubapp. In deze app kun je o.a. banen reserveren, ontvang je nieuwsberichten en kun je de agenda zien. Via onderstaande url link, krijg je uitleg hoe dit werkt. https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/starten-met-tennis/knltb-clubapp/

Het voor jou geldende contributiebedrag kun je vinden op je inschrijfformulier of op onze site. Qua leeftijd hanteert de KNLTB het hele jaar door, de leeftijd die je dat jaar wordt. Dus al word je bijv. 31 december 18, dan ben je het hele jaar geen jeugdlid meer. Je ontvangt hierna ieder jaar in april/mei van onze penningmeester een mail met factuur en informatie over wijze van betaling van de jaarlijkse contributie. Indien je onverhoopt geen lid wenst te blijven, dien je dit schriftelijk kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende kalenderjaar.

Toegang tot het tennispark en clubhuis
Het hek van ons tennispark staat altijd open. De toegang tot het clubhuis en de toiletten/kleedkamers zijn buiten lesuren gesloten, maar kunnen worden geopend door een sleutel die aanwezig is in een sleutelkastje naast de deur. Uiteraard spreekt het voor zich dat degene die de deur opent, deze weer sluit voor vertrek. Ook als je de laatste bent op het park, graag de deur afsluiten.

Vrijspelen
Wij maken voor het vrijspelen op onze banen gebruik van een digitaal reserveringsbord. Je kunt reserveren op de dag zelf via de website of de clubapp. Voor een enkel is dat 45 minuten en voor een dubbel 60 minuten. Je ziet dan ook meteen welke banen al gereserveerd zijn of waar wordt getraind en wanneer banen weer beschikbaar zijn. Je bent altijd verplicht om vooraf te reserveren. Op deze wijze blijft het overzichtelijk wie zich op ons park bevindt en hoeveel gebruik van de banen wordt gemaakt.

Tennistraining of tennislessen
Op ons tennispark worden alle tennislessen verzorgd door Tennisschool Hoogland Wiers (THW). Je vindt hier meer informatie over op onze website: www.ltcbloemendaal.nl

Competitie spelen
Als je ervaren of beginnend competitiespeler bent en je wilt je aansluiten bij een bestaand of eventueel nieuw competitieteam, dan gaan we voor je na wat de mogelijkheden zijn. Je hebt dit als het goed is aangegeven op je inschrijfformulier en de competitieleiding zal hierover contact met je opnemen.

Andere activiteiten
Onze vereniging heeft een aantal vaste activiteiten die ook nieuwe leden de kans biedt om mensen te leren kennen. Zo is er op de maandag- en donderdagochtenden 50-Plus inlooptennis en op woensdagavond een tossavond. Daarnaast vindt vanaf mei iedere vrijdagmorgen Intertoss plaats, waarbij volgens een schema steeds gespeeld wordt op wisselende parken met naast LTC Bloemendaal ook LTC Groeneveen en LTC De Heerenduinen spelers. Ook hebben we tijdens het seizoen een tweejaarlijks terugkerend toernooi en onze clubkampioenschappen, die standaard afgesloten worden met een gezellig hapje en drankje op ons terras. Informatie over deze evenementen kun je terugvinden op onze website.

Communicatie
Veel van onze communicatie gaat via de website en de clubapp. Hou deze dan ook goed in de gaten. Op je clubapp kun je aangeven of je een melding wilt krijgen als er nieuwe informatie op de website verschijnt. Verder ontvang je via de mail iedere maand een nieuwsbrief: één voor de senioren of één voor de junioren. Ook communiceren we regelmatig andere zaken via de mail. Zorg daarom dat je e-mailadres actueel blijft bij de ledenadministratie. Mocht je verdere vragen hebben, spreek dan iemand aan op het park of neem contact op met de welkomstcommissie, Bas van Beusekom  (06 - 22 50 35 66).

Nieuwe leden bijeenkomst
Tot slot houden we minimaal 1 keer per jaar een nieuwe leden bijeenkomst. Hier krijg je informatie over de club en worden je vragen beantwoord. Rest ons nog om jou veel tennisplezier te wensen op onze mooie park! Hartelijke en sportieve groet,  

Namens het bestuur LTC Bloemendaal
Joke Oudendijk, ledenadministratie
Bas van Beusekom, welkomstcommissie