Competitie Jeugd

Competitie Jeugd | LTC Bloemendaal 2022

Wedstrijden spelen motiveert en daagt uit, het zorgt er over het algemeen voor dat kinderen langer plezier houden in de tennissport. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen meer wedstrijden spelen, ze sneller beter worden en tennis leuker vinden.   

Daarom streeft LTC Bloemendaal er naar dat zoveel mogelijk jeugdleden competitie spelen en is het ook onderdeel van het lidmaatschapspakket. Voor elk niveau/kleur is een aparte competitie (rood, oranje, groen en geel).

   

Rode & Oranje Competitie      
De Rode en Oranje competitie bestaat uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar (voor- en najaar). Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 

Groene Competitie
De kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 tot 12 jaar spelen in 'Groen' en spelen zeven zondagochtenden, uit of thuis, hun wedstrijden. Er is een Voorjaarscompetitie 'Groen' en een Najaarscompetitie. Er wordt gespeeld met groene ballen. Jongens en meisjes spelen soms met elkaar in één team. Er worden verkorte sets gespeeld. Omdat je met een vast team speelt, wordt er van je verwacht dat je alle competitiespeeldagen beschikbaar bent.

Geel Juniorencompetitie:
Voor de kinderen van 12 jaar en ouder is er de juniorencompetitie (geel), zowel in het voorjaar als in het najaar. De voorjaarscompetitie begint in april. Er kan gespeeld worden in de categorieën t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. De jeugdteams kunnen bestaan uit alleen meisjes, alleen jongens of zijn gemengd. De teams spelen ongeveer zeven keer (uit en thuis). De speeldata zijn dezelfde als hierboven voor groen.  


Speeldata Voorjaar 2022
Voor de speeldata klik HIER.


Indeling Voorjaar 2022 Teams:


Verenigingscompetitieleiders
Competitie voor de jeugd vindt plaats op de zondag. Nikki van Stein is op deze competitiedagen (in principe) aanwezig op het tennispark als aanspreekpunt. Zij is als Verenigingscompetitieleider (VCL) verantwoordelijk voor een goed verloop van de jeugdcompetitie op ons park.


Team Captain
          
Voor elk jeugd competitieteam is er een "team captain" nodig. Dit is een ouder die het jeugdteam begeleidt. De taken van een teamcaptain zijn eenvoudig en kosten niet veel tijd. Hieronder vind je een overzichtje van de taken.

Algemeen

 • Organiseren van de teamopstelling, zodat er iedere speelronde voldoende spelers zijn.
 • Doorgeven aanvangstijden aan teamgenoten.
 • Invoeren van de uitslagen op de website van Tenniskids/KNLTB.

Bij uitwedstrijden

 • Vervoer naar uitwedstrijden coördineren.

Bij thuiswedstrijden

 • Welkom heten van de tegenpartij.
 • Afspreken wie er een lekkere traktatie meeneemt.
 • Invullen van het wedstrijdformulier en het invullen van de uitslagen bij de KNLTB.  

Het is heel fijn als de ouders betrokken zijn bij hun jeugdteam en natuurlijk superleuk om het team aan te moedigen. De Jeugdcommissie helpt daar waar extra uitleg nodig is. Voor het begin van het competitieseizoen krijgt iedereen een uitgebreide instructie van de Jeugdcommissie.                                 


Relevante links:

 • Via www.mijnknltb.nl kun je je team, programma en uitslagen terugvinden.
 • Voor het complete overzicht van het competitieaanbod, klik hier.
 • Voor meer info over Rood, Oranje & Groen,  klik hier
 • Voor meer info over Junioren , klik hier.Mocht u vragen hebben, stel deze gerust bij de trainers, via [email protected].