Reanimeren en AED

Reanimeren redt levens!
 
Elke dag worden in Nederland 40 (!) mensen getroffen door een hartstilstand. Ongeveer 10 tot 20% van de slachtoffers overleven dit. Door reanimatie en gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan dat percentage aanzienlijk omhoog.
 
Ook bij LTC Bloemendaal kunnen we te maken krijgen met slachtoffers van een hartstilstand. Daarom is het belangrijk dat omstanders precies weten wat ze in zo'n geval moeten doen: 
 
  1. Direct 112 bellen om een ambulance op te roepen.
  2. Direct starten met reanimatie. Bij LTC Bloemendaal hebben de trainers en diverse leden al een reanimatie en AED cursus gevolgd. Zij hebben geleerd hoe zij moeten handelen en hoe de AED gebruikt moet worden. 
  3. Binnen 6 minuten met een AED het hart een of meerdere krachtige stroomstoten toedienen om het normale hartritme terug te brengen. Bij LTC Bloemendaal hangt de AED in het halletje bij de wc's. Deze ruimte is altijd toegankelijk, eventueel met behulp van de complexsleutel.
Ben je al getraind in reanimatie en AED, bijvoorbeeld als BHV'er, meld ons dat even via [email protected] . Het is immers goed te weten op wie we in geval van nood een beroep kunnen doen.
 
We organiseren komend seizoen een training in reanimatie en het toepassen daarbij van onze AED. Deze training duurt een paar uur en is bedoeld voor beginners en herhalers. Laat het ons weten als ook jij interesse hebt in deze training.